Beograd: Objavljen oglas za zakup poljoprivrednog zemljišta

Bez autora
Jan 15 2014

Sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda objavio je danas oglas za prikupljanje pisanih ponuda za davanje u zakup 5.291 hektara poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Beograda. Zemljište se nalazi na području opština Barajevo, Voždovac, Grocka, Zemun, Lazarevac, Mladenovac, Novi Beograd, Obrenovac, Palilula, Rakovica, Sopot, Surčin i Čukarica, a obuhvaćeno je Godišnjim programom zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Beograda za 2013. godinu. Na teritoriji Beograda postoje velike količine obradivih površina koje su u državnoj svojini, pa je konkurs za njihov zakup od velikog značaja i za grad i za poljoprivrednike. Na ovaj način grad Beograd, kao i prethodnih godina, podstiče razvoj poljoprivrede, a individualnim poljoprivrednim proizvođačima omogućava da prošire svoje kapacitete, postanu konkurentniji na tržištu i pribave hranu za stoku ukoliko je imaju.

Beograd: Objavljen oglas za zakup poljoprivrednog zemljištaSekretarijat za poljoprivredu grada Beograda objavio je danas oglas za prikupljanje pisanih ponuda za davanje u zakup 5.291 hektara poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Beograda.

Zemljište se nalazi na području opština Barajevo, Voždovac, Grocka, Zemun, Lazarevac, Mladenovac, Novi Beograd, Obrenovac, Palilula, Rakovica, Sopot, Surčin i Čukarica, a obuhvaćeno je Godišnjim programom zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Beograda za 2013. godinu.

Na teritoriji Beograda postoje velike količine obradivih površina koje su u državnoj svojini, pa je konkurs za njihov zakup od velikog značaja i za grad i za poljoprivrednike. Na ovaj način grad Beograd, kao i prethodnih godina, podstiče razvoj poljoprivrede, a individualnim poljoprivrednim proizvođačima omogućava da prošire svoje kapacitete, postanu konkurentniji na tržištu i pribave hranu za stoku ukoliko je imaju, istakao je gradski sekretar za poljoprivredu Ivan Sočo.

Zemljište iz ovog oglasa daje se u zakup isključivo za poljoprivrednu proizvodnju, ne može da se koristi u druge svrhe i ne može da se daje u podzakup. Pravo učešća na javnom nadmetanju za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini imaju pravna i fizička lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i imaju aktivan status.

O terminima za obilazak zemljišta koje se daje u zakup zainteresovani ponuđači mogu da se informišu na sajtu grada Beograda www.beograd.rs, u odeljku Gradski konkursi, oglasi i tenderi (Oglas za prikupljanje pisanih ponuda za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Beograda) ili u prostorijama Sekretarijata za poljoprivredu Gradske uprave grada Beograda, Kraljice Marije broj 1, 17. sprat, u kancelariji 1710 od 9 do 16 časova.

Dodatne informacije mogu se dobiti na brojeve telefona: 011/7157-389, 011/7157-392, 011/7157-396 i 011/7157-398. Zainteresovani ponuđači za obilazak zemljišta dužni su da se Sekretarijatu za poljoprivredu prijave dan ranije.

Rok za podnošenje dokumentacije za prijavljivanje je 31. januar 2014. godine do 16 časova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik